Založ si blog

Malá škola logiky pre Ľuda Kaníka a pre ďalších vojnových štváčov.

V jednej FB diskusii pán Ľudovít Kaník napísal nasledovné vety:

„Rusi utokom na UA dosiahli to, ze cely svet prehodnotil svoj vztah k nim. USA zastavi svoje stahovanie sa z Europy, ktore sa dialo, Nato vysunie zakladne smerom k Rusku a posilni svoju vojensku silu, aby sa ochranilo. A Rusko uz nikto neberie ako mierumilovneho partnera, ale ako nebezpecnu a vojnychtivu imperialnu mocnost. Padla maska z tvare.“

Pán Kaník má absolútnu pravdu vo všetkých tých reakciách západu, ktoré sa aktuálne udiali, dejú sa alebo sa ešte len budú diať (základne NATO bližšie k hraniciam RSFR).

Jediné, s čím absolútne nesúhlasím, je použitie prvých štyroch slov z toho citovaného vyjadrenia pána Kaníka, teda s tým, že Rusi utokom na UA dosiahli to, čo je v tom Kaníkovom vyjadrení uvádzané ďalej. Pretože tomu chýba elementárna logika!

RSFR je takpovediac nástupníckou krajinou po bývalom ZSSR, čo vo všetkých svojich vyjadreniach potvrdzuje aj pána Kaník a mnohí ďalší politickí predstavitelia a aj občianski predstavitelia, ktorých už množstvo občanov SR na internete označuje ako vojnových štváčov. Kaník a spol. však hovoria iba o nástupníctve v otázke akejsi imperialistickej posadnutosti a „vojnochtivosti“, ktorá bola údajne vlastná ZSSR alebo jeho vedeniu. O tom ale nechcem polemizovať, aj keď fakty hovoria inak a o inom.

Chcem poukázať na jeden z viacerých logických faktov, ktorý Kaníkovi a spol. akosi unikol, resp. ho naschvál „opomínajú“

RSFR prevzalo nástupníctvo po ZSSR okrem iného aj v otázke dlhu po ZSSR (viď napr. túto krátku informáciu „Rusko sa dohodlo s Parížskym klubom veriteľov“ alebo „Príspevok na web stránke MH SR za február 2001“, teda z čias prvej vlády M. Dzurindu), ktorý k 31.12. 1992 predstavoval takmer 150 mld. USD a v tom roku 1999 došlo k dohode o uznaní a zaplatení cca 150 mld. USD. Iba podotýkam, že k podpísaniu dohody o reštrukturalizácii dlhu RSFR (vrátane nástupníckeho dlhu za ZSSR) došlo v septembri 1999 a že 9.8. 1999, teda mesiac predtým nastúpil do vládnucich funkcií v RSFR cez post námestníka predsedu vlády a neskôr v ten istý deň aj na funkciu predsedu novej vlády RSFR Vladimír Putin! Zároveň si pri uvedení tohto faktu kladiem otázku, koľko je iných prípadov v novodobej histórii ľudstva o takomto prístupe dlžníka ku svojim veriteľom, pričom si aj odpovedám, že snáď ešte Nemecko, ale ostatní to už riešili cez Euroval a iné „zvláštne dohody“.

Čo sa od nástupu Putina k moci udialo s RSFR a aj s tým jej dlhom cca 100 mld. USD udialo?

No podľa tejto správy „Rusko predčasne splatilo dlh voči Parížskemu klubu veriteľov.“. Teda RSFR nepotrebovalo ešte ďalších 10 rokov na splatenie svojho dlhu, ale logicky využilo situáciu na trhu s ropou a naakumulované peniaze a a jednorázovo zaplatilo 23,8 mld. USD, čím ušetrilo 7 mld. USD!

Čiže za tých 15 rokov, čo Vladimír Putin ovplyvňuje vývoj RSFR, sa mu podarilo dostať krajinu z dlhov, stabilizovať jej pozíciu v medzinárodnom priestore ale najmä stabilizovať domácu situáciu v podstate vo väčšine oblastí (nemienim polemizovať o Pussy Riot a obdobných „kauzách“, pretože sú viac výplodom mediálnej mašinérie, ako ich dôležitosti pre spoločnosť a jej záujmy), pomohol západu (najmä USA) v mnohých vojnových situáciách (napr. poskytnutie základní v sfére vplyvu RSFR pre lietadlá NATO v „kauze“ Al Kaidá a Afganistan, resp. pri riešenie Iraku a Sýrie), za čo boli zo strany západu tolerované niektoré „riešenia“ konfliktov vo sfére vplyvu RSFR (Gruzínsko, Čečensko).

Ak k tomu pridám logickú úvahu o tom, že načo by RSFR boli tie isté krajiny, z ktorých pred vyše 20 rokmi odišli (vrátane Ukrajiny) a kvôli ktorým sa dlhé roky museli zbavovať dlhu zo ZSSR ako príťaže v podobe kontroly tých „opustených“ krajín, tak ma logicky napadá otázka, prečo, resp. z akého dôvodu by si to teraz kvôli Ukrajine mala RSFR dôvod pokaziť?

To naozaj mám prijať vysvetlenie, že ten Putin je naozaj idiot alebo dostal nejakú vážnu duševnú poruchu, aby po rokoch tvrdej práce najskôr vrátil nejakej skupine štátov 23,8 mld. USD (čo je dosť na postavenie menšej armády a aj niekoľkých základní NATO) „nasrdil“ toho, komu tie peniaze vrátil tak, že by nepočítal s reakciou v podobe „zastavenia sťahovania sa USA z Európ alebo vysunutia základní NATO smerom k Rusku alebo v posilnení vojenskej sily NATO, aby sa ochránili ich členské štáty“.

Moja logika uvažovania ma vedie k tomu, aby som vyjadril svoje presvedčenie, že namiesto tých štyroch slov „Rusi utokom na UA“ je potrebné do toho Kaníkovho vyjadrenia dosadiť určenie toho subjektu alebo subjektov, ktoré na celú situáciu okolo Ukrajine zarobili, resp. získali! Pretože RSFR to nebola!

Rovnako logicky sa dá „prstom ukázať“ na toho, resp. tých, ktorí to naozaj bytostne potrebovali. No a potom je aj vyriešený logický nedostatok z úvodu úvahy Ľuda Kaníka.

Ten, kto rozhodol voľby.

25.03.2019

Na úvod napíšem, že podľa môjho hodnotiaceho úsudku voľby rozhodol jeden mladý, na-myslený a arogantný človek Emil, ktorý je označovaný ako „nadaný študent“ a ktorý po prvom kole prezidentských volieb uverejnil príspevok na FB, v ktorom napísal toto: Mnohí čitatelia poznajú následné diskusie k tejto „záležitosti“, takže nebudem uverejňovať ďalšie [...]

Let it be, let it be

09.04.2018

Nechaj to tak, nechaj to tak, staraj sa len o tú svoju cestu pri riešení svojich problémov. Lebo veď vidíš, že aj keď aktuálne všetci rozprávajú o tom, ako chcú zmeniť veci, ktoré priviedli ľudí opäť do ulíc, tak ani o vysvetlenie podstaty väčšiny príčin a ani o návrh možného riešenie (viď Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií ) nie [...]

Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií.

08.04.2018

Alebo ako by konečne malo prestať postačovať vydanie čestného klamstva na získanie nenávratných dotácií z verejných zdrojov. V noci z 11.3. na 12.3. 2018 som do NR SR podal petíciu za prijatie opatrení pre upokojenie narastajúceho napätia v spoločnosti a za odstránenie súvisiacich príčinných nedostatkov v legislatíve SR. Po výzve od kompetentnej zložky NR SR na [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 233811x
Priemerná čítanosť článkov: 3771x

Autor blogu

Kategórie