Založ si blog

Aj takto sa prejavuje „multikulti“?

Ako mnoho ďalších Slovákov som aj ja pozeral premiérový zápas SK futbalovej reprezentácie na novom štadióne v Trnave.

Slovensko hralo so Švajčiarskom, ktorého základná zostava bola nasledovná: Bürki – Lichtsteiner, Schär, Djourou, Moubandjé – Gélson Fernandes, Gökhan Inler, Kasami – Xherdan Shaqiri, Derdiyok, Stocker.

V priebehu zápasu vo Švajčiarskom mužstve striedali M. Lang, Behram, Zuffi, Drmič,  Seferovič, Mehmedi.

Nemusím zdôrazňovať, že jednak podľa mien, ale aj podľa výzoru hráčov zrejme nejde o potomkov rýdzo pôvodných občanov Švajčiarska, ale zrejme ide väčšinou o prisťahovalcov alebo o naturalizované talenty z krajín z rôznych častí sveta.

V podstate mi to je jedno a aj by bolo všetko v poriadku, keby po cca 15 minútach zápasu nebol počet potrestaných faulov 5 ku 1 v prospech Švajčiarskych „bojovníkov“. Nechcem pritom zdôrazňovať likvidačné fauly hneď v úvode na Hamšíka, resp. fauly „pre rešpekt“ na Weissa, Kucku, či Maka, resp. počet akože „tolerovaných“ ostrejších zákrokov.

Dnes sa tomu zvykne hovoriť agresívna hra, ale ja ako bývalý aktívny hráč futbalu tomu hovorím „zákerný prenos „multikulti“ ideológie v praxi“.

Napriek nesporným futbalovým kvalitám hráčov ako Gökhan Inler, Kasami alebo Xherdan Shaqiri skrátka títo potomkovia pridávajú ku svojmu futbalovému kumštu aj ďalšie „prvky“ športového prejavu, ktoré si dovolím označiť ako väčšia agresivita (súčasní odborníci to označujú ako „potrebné sebavedomie“) až zákernosť (súčasní odborníci to označujú „dôraznejšie dostupovanie“), teatrálnosť pri každom strete s protihráčom (na toto radšej nebudem dopĺňať komentár). 

A rozhodcovia z ČR (alebo z inej krajiny Európy) im to takpovediac „žerú“, pričom naši príslušníci „holubičieho národa“ v podstate vo väčšine prípadov nie sú na takýchto „futbalových barbarov“ pripravení a teda ani nevedia adekvátne reagovať (súčasní odborníci to označujú „vynútiť si rešpekt“). Ešte šťastie, že máme v kádri Škrtela, Ďuricu a Kucku, resp. aj Ďuriša, ktorí dajú najavo hranice, za ktorými si to už skrátka nenechajú!

Môj názor sa nemusí čitateľom páčiť a mnohí ma možno označia za zaujatého a možno aj za xenofóbneho šovinistu. Je mi to ale jedno. Ja som to tak videl a za svojim názorom si stojím! Kým takéto nesporne futbalovo schopné „multikulti“ produkty nezistia, že ich protihráč je schopný sa brániť aj ich metódami/praktikami (to znamená vrátiť im požičané aj s úrokmi), tak dovtedy si dovolia vykonať v podstate všetko. A keď im v tom pomôže „pseudo tolerantný“ prístup okolia (v tomto prípade rozhodcov a v iných prípadoch politikov, resp. nás všetkých ), potom tieto „multikulti“ produkty dostanú krídla a bude zle.

Prepáčte, ale musel som.

Ten, kto rozhodol voľby.

25.03.2019

Na úvod napíšem, že podľa môjho hodnotiaceho úsudku voľby rozhodol jeden mladý, na-myslený a arogantný človek Emil, ktorý je označovaný ako „nadaný študent“ a ktorý po prvom kole prezidentských volieb uverejnil príspevok na FB, v ktorom napísal toto: Mnohí čitatelia poznajú následné diskusie k tejto „záležitosti“, takže nebudem uverejňovať ďalšie [...]

Let it be, let it be

09.04.2018

Nechaj to tak, nechaj to tak, staraj sa len o tú svoju cestu pri riešení svojich problémov. Lebo veď vidíš, že aj keď aktuálne všetci rozprávajú o tom, ako chcú zmeniť veci, ktoré priviedli ľudí opäť do ulíc, tak ani o vysvetlenie podstaty väčšiny príčin a ani o návrh možného riešenie (viď Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií ) nie [...]

Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií.

08.04.2018

Alebo ako by konečne malo prestať postačovať vydanie čestného klamstva na získanie nenávratných dotácií z verejných zdrojov. V noci z 11.3. na 12.3. 2018 som do NR SR podal petíciu za prijatie opatrení pre upokojenie narastajúceho napätia v spoločnosti a za odstránenie súvisiacich príčinných nedostatkov v legislatíve SR. Po výzve od kompetentnej zložky NR SR na [...]

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 233885x
Priemerná čítanosť článkov: 3772x

Autor blogu

Kategórie