Založ si blog

Oznámenie redaktorov odmietam ako nekonkrétne gesto.

v stredu 4.4. 2018, teda v deň výročia oslobodenia Bratislavy, som si na niektorom internetovom portáli prečítal text niečoho, čo sa podľa obsahu javí byť oznámením redaktorov RTVS, pod ktorým je uvedených 60 mien redaktoriek a redaktorov.

Týchto 60 ľudí nám koncesionárom oznamuje, že kvôli nejakým personálnym zmenám je ohrozená objektivita spravodajstva RTVS, pretože oslabená redakcia (zrejme kvôli tým personálnym zmenám) neustojí nejaké externé tlaky a preto môže byť verejnoprávnosť ohrozená. Nič sa tam však nepíše o nejakých konkrétnych tlakoch a už vôbec nie o koho tlaky ide a čo sa ten niekto anonymný alebo niektorí anonymní snažia pretlačiť.

Už predtým som si prečítal viacero príspevkov, podľa ktorých išlo o zmeny ohodnotenia niektorých redaktorov, ktoré bolo predtým údajne dosť vysoké, čo niektorí redaktori akceptovali a niektorí nie. Tak teraz síce presne neviem, kto má pravdu, ale napr. článok Eduarda Chmelára na jeho FB profile obsahoval konkrétne informácie a aj konkrétny popis dôvodov, pričom je tam spomínaný aj názor predsedu NR SR Andreja Danka ohľadne neprimerane vysokých platov nejakej skupiny redaktorov . Oznámenie 60 redaktorov naproti tomu neobsahuje nič konkrétne, iba naznačenie pôsobenia nejakých temných síl, ktoré na nich tlačia a ohrozujú objektivitu.

Medzi tými menami redaktoriek a redaktorov je aj niekoľko mien, ktoré som v ostatných rokoch osobne kontaktoval v súvislosti s tým, že o mojej osobe a/alebo o mojej firme boli aj na RTVS publikované nepravdivé informácie a ponúkal som im pre konfrontáciu rekapituláciu iných faktov. Aby si mohli overiť, že im niekto „podstrčil“ zmanipulované informácie, aby presadil záujem jednej firmy s akcionármi z Cypru v jednom významnom projekte vo verejnom záujme, ktorého ovplyvňovanie tou firmou s akcionármi z Cypru už niekoľko rokov komplikuje život obyvateľom Slovenska a zrejme ešte aj niekoľko rokov bude. S výnimkou jednej redaktorky z toho zoznamu sa nikto z kontaktovaných neráčil ozvať, zrejme majú takýchto dotieravých koncesionárov veľa. Tá jedna redaktorka zo zoznamu sa po mojej emailovej výzve síce ozvala, ale dala mi najavo, že ona vie čo píše a že či práve ja nie som ten, čo ju chce ovplyvniť. Nepomohli ani linky na kompletný popis faktov a ani ponuka na stretnutie, kde môžem nepravdivosť jej reportáže preukázať. Takže vlastne „podľahla tlaku niekoho“, kto jej tie nepravdivé informácie podstrčil.

Na základe týchto mojich konkrétnych skúseností a aj na základe vyhodnotenia informovania zo strany redaktoriek a redaktorov o niektorých celospoločenských záležitostiach, ako aj o dianí vo svete musím skonštatovať, že ten tlak na redaktorky a redaktorov RTVS tu bol aj v minulosti, a to minimálne za ostatných 4 – 5 rokov. Jeho výsledkom bolo dosť jednostranné interpretovanie priebehu, resp. príčin a aj dôsledkov mnohých udalostí. Vtedy som však žiadne takéto oznámenia nečítal.

Asi si počkám na vysvetlenie rozpornosti tvrdení o tomto súčasnom tlaku. A 60 redaktorkám a redaktorom ako dupľovaný koncesionár z donútenia oznamujem, že o dlhodobom tlaku na nich viem a že mi už teda nemusia písať. Iba ak by uverejnili mená tých, ktorí na nich tlačia a ohrozujú ich objektivitu a teda podľa nich aj verejnoprávnosť. Aj keď po skúsenostiach so zmenou trendu spravodajstva po každej výmene vo vedení RTVS už vlastne ani veľmi neviem, čo to tá verejnoprávnosť vlastne je. Skôr je to taká „aktuálnolokálnaprávnosť“ podľa toho, kto je aktuálne vo vláde a kto má lokálne pod vplyvom RTVS.

Ten, kto rozhodol voľby.

25.03.2019

Na úvod napíšem, že podľa môjho hodnotiaceho úsudku voľby rozhodol jeden mladý, na-myslený a arogantný človek Emil, ktorý je označovaný ako „nadaný študent“ a ktorý po prvom kole prezidentských volieb uverejnil príspevok na FB, v ktorom napísal toto: Mnohí čitatelia poznajú následné diskusie k tejto „záležitosti“, takže nebudem uverejňovať ďalšie [...]

Let it be, let it be

09.04.2018

Nechaj to tak, nechaj to tak, staraj sa len o tú svoju cestu pri riešení svojich problémov. Lebo veď vidíš, že aj keď aktuálne všetci rozprávajú o tom, ako chcú zmeniť veci, ktoré priviedli ľudí opäť do ulíc, tak ani o vysvetlenie podstaty väčšiny príčin a ani o návrh možného riešenie (viď Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií ) nie [...]

Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií.

08.04.2018

Alebo ako by konečne malo prestať postačovať vydanie čestného klamstva na získanie nenávratných dotácií z verejných zdrojov. V noci z 11.3. na 12.3. 2018 som do NR SR podal petíciu za prijatie opatrení pre upokojenie narastajúceho napätia v spoločnosti a za odstránenie súvisiacich príčinných nedostatkov v legislatíve SR. Po výzve od kompetentnej zložky NR SR na [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 233997x
Priemerná čítanosť článkov: 3774x

Autor blogu

Kategórie