Založ si blog

Prečo stále Duleba a prečo často nepresne?

Takáto otázka ma napadla už viackrát, ale v nedeľu počas jeho odpovedí na otázky moderátora v diskusii na RTVS v relácii „O 5 minút 12“ som sa rozhodol predmetnú otázku sformulovať do krátkej úvahy.

Nie som síce riaditeľom Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku a teda nemám ani taký prístup k informáciám a ani toľko času venovať sa podrobnej analýze všetkého, čo súvisí s dianím na Ukrajine alebo s vývojom na Ukrajine vo všeobecnosti. Na druhej strane som sa zase možno viac ako pán Duleba aktuálne zaoberal udalosťami okolo vzniku Ukrajiny v hraniciach ku koncu roka 2013 (vlani sa trošku zmenili).

Preto si dovolím vysloviť zásadnú pochybnosť o tvrdení pána Dulebu z nedele 15.2. 2015, že až 60 % jadrového arzenálu (rakiet s jadrovými hlavicami) patrilo pri vzniku Ukrajiny Ukrajine. Podľa mňa patrili ZSSR a iba boli rozmiestnené na Ukrajine, čo je, resp. by minimálne mal byť zrejmý rozdiel.

V podstate by v takomto konštatovaní nebol nejaký zásadný problém, veď každý môže byť pri živom vysielaní a pri okamžitej reakcii nepresný. Problémom však je, že na základe tejto nepresnosti pán Duleba opakovane (aj keď akože iba nepriamo) v reláciách RTVS vyzýval na zvýšenú angažovanosť USA v záujmoch Ukrajiny, resp. pri podporovaní súčasného vedenia Ukrajiny. Pretože vlastne Ukrajina sa vzdaním „udajne svojho“ jadrového arzenálu na základe dohody s USA akoby stala zraniteľnejšou a teda by mali USA splatiť svoj dlh, rozumej prevziať na seba zodpovednosť za obranu záujmov Ukrajiny zrejme vstupom do vojny na strane Ukrajiny. Lebo to, čo sa odohráva na východe Ukrajiny je vojna (aj keď občianska) a žiadna protiteroristická akcia!

Jadrovými zbraňami ale nikto (zatiaľ) Ukrajinu nenapadá a za stav Ukrajinských ozbrojených síl môžu viac Ukrajinskí zlodeji ako Putin alebo Rusko. Tak neviem, či mám zlé informácie alebo ….

Ten, kto rozhodol voľby.

25.03.2019

Na úvod napíšem, že podľa môjho hodnotiaceho úsudku voľby rozhodol jeden mladý, na-myslený a arogantný človek Emil, ktorý je označovaný ako „nadaný študent“ a ktorý po prvom kole prezidentských volieb uverejnil príspevok na FB, v ktorom napísal toto: Mnohí čitatelia poznajú následné diskusie k tejto „záležitosti“, takže nebudem uverejňovať ďalšie [...]

Let it be, let it be

09.04.2018

Nechaj to tak, nechaj to tak, staraj sa len o tú svoju cestu pri riešení svojich problémov. Lebo veď vidíš, že aj keď aktuálne všetci rozprávajú o tom, ako chcú zmeniť veci, ktoré priviedli ľudí opäť do ulíc, tak ani o vysvetlenie podstaty väčšiny príčin a ani o návrh možného riešenie (viď Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií ) nie [...]

Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií.

08.04.2018

Alebo ako by konečne malo prestať postačovať vydanie čestného klamstva na získanie nenávratných dotácií z verejných zdrojov. V noci z 11.3. na 12.3. 2018 som do NR SR podal petíciu za prijatie opatrení pre upokojenie narastajúceho napätia v spoločnosti a za odstránenie súvisiacich príčinných nedostatkov v legislatíve SR. Po výzve od kompetentnej zložky NR SR na [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 11 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 233311x
Priemerná čítanosť článkov: 3763x

Autor blogu

Kategórie