Založ si blog

Pán Chromík, ak niekomu chýba logický úsudok, ako môže byť právnikom?

Takáto otázka ma napadla pri sledovaní diskusie ku Vládou SR prijatej Stratégii ľudských práv v jednej nemenovanej televízii a opakovaných výpadoch pána Chromíka proti ostatným diskutujúcim.

Už som si na jeho „prístup k diskusii“ dávnejšie zvykol, ale zaujala ma jeho zaujatá argumentácia o tom, že schválená Stratégia ľudských práv ide proti ľudským právam detí, pretože údajne vytvára priestor pre adopciu detí pármi rovnakého pohlavia, čo pre pána Chromíka predstavuje porušenie ľudského práva dieťaťa na otca a mamu.

Pán Chromík a aj množstvo aktivistov okolo neho s výraznou podporou rôznych cirkevných organizácií a aj cirkevných predstaviteľov už dlhé mesiace traumatizujú spoločnosť otváraním témy proti niekomu s argumentáciou, že oni sú iba za práva dieťaťa.  Žiaľ, logika pána Chromíka má vaj v tomto prípade zásadný nedostatok.

V okamihu, keď hovoríme o adopcii dieťaťa, tak dotknuté dieťa nepripravujú o jeho právo na otca a mamu ani Vládou SR schválená Stratégia ľudských práv a ani snaha LGBTI komunity o presadenie svojich práv, ale tí, ktorí dieťa do pozície dieťaťa pre adopciu dostali! V danom okamihu nastúpil dočasne namiesto otca a mami štát a ten musí pre takéto dieťa so stratenými/odobratými právami na otca a mamu hľadať optimálne riešenie, a to podľa všeobecne záväzných a aj precíznych zákonných pravidiel a pre každé jedno dieťa individuálne!

V prípade adopcie dieťaťa ide teda už prioritne o uplatnenie povinnosti štátu naplniť právo dieťaťa na zabezpečenie vhodných podmienok pre jeho život po strate práva tohto dieťaťa na otca a mamu. Optimálnym výsledkom naplnenia tejto povinnosti štátu voči deťom so strateným práva dieťaťa na otca a mamu je nájdenie nového otca a novej mami. 

Tento príspevok nie je o obhajovaní LGBTI komunity a ani nejakých iných „zlých duchov“ pána Chromíka a spol. Je len a len o nedostatkoch logiky, na ktorej dobrý predaj za 24 hodín opäť skočilo vraj až 12 tisíc ľudí.

Ten, kto rozhodol voľby.

25.03.2019

Na úvod napíšem, že podľa môjho hodnotiaceho úsudku voľby rozhodol jeden mladý, na-myslený a arogantný človek Emil, ktorý je označovaný ako „nadaný študent“ a ktorý po prvom kole prezidentských volieb uverejnil príspevok na FB, v ktorom napísal toto: Mnohí čitatelia poznajú následné diskusie k tejto „záležitosti“, takže nebudem uverejňovať ďalšie [...]

Let it be, let it be

09.04.2018

Nechaj to tak, nechaj to tak, staraj sa len o tú svoju cestu pri riešení svojich problémov. Lebo veď vidíš, že aj keď aktuálne všetci rozprávajú o tom, ako chcú zmeniť veci, ktoré priviedli ľudí opäť do ulíc, tak ani o vysvetlenie podstaty väčšiny príčin a ani o návrh možného riešenie (viď Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií ) nie [...]

Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií.

08.04.2018

Alebo ako by konečne malo prestať postačovať vydanie čestného klamstva na získanie nenávratných dotácií z verejných zdrojov. V noci z 11.3. na 12.3. 2018 som do NR SR podal petíciu za prijatie opatrení pre upokojenie narastajúceho napätia v spoločnosti a za odstránenie súvisiacich príčinných nedostatkov v legislatíve SR. Po výzve od kompetentnej zložky NR SR na [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 233705x
Priemerná čítanosť článkov: 3769x

Autor blogu

Kategórie