Založ si blog

Dostali Ukrajina a USA naozaj strach?

Keď som sa dnes chystal napísať tu na blogu informáciu o obsahu tlačovej besedy, tak som pri paralelnom monitoringu narazil na link na jeden zvukový záznam z rádia Slobodný vysielač.

Ide o link na záznam „Analýza najnovšieho vývoja na Ukrajine 30.7. 2014 …“

Keďže bola k nemu pridaná iba veta s päť slovami, ale so zaujímavým obsahom, tak som si ten záznam prepočul. No a stálo to za to! Odporúčam do pozornosti všetkým, kým to niekto nezruší.

Komu sa nechce, tak iba stručne v bodoch popíšem udalosti, možno nie v správnom poradí (nemám čas to znovu počúvať), o ktorých v telefonickom rozhovore informoval pán Peter Čalovka, analytik pre novodobé Rusko:

  • Ukrajina oznámila, že zastavuje útoky na mestá na východe krajiny. „Teraz ale nie do budúcna.“ (toto nebudem interpretovať). Tiež  minister zahraničia Ukrajiny hovoril o zastavení bojov, pretože tie separatistické mestá získa Ukrajina pod kontrolu cez rokovania, aby nezomierali civilisti.
  • Tento postoj Ukrajiny potvrdili USA.
  • Ruský minister zahraničných vecí S. Lavrov informoval, že končí diskusie s ministrom zahraničných vecí USA J. Kerrym.
  • CNN uverejnila krátku správu, že podľa satelitov Ukrajina vystrelila smerom na východ niekoľko rakiet (minimálne tri) krátkeho doletu (do 80 km), o ktorých sa už nič nevie.
  • Rusko zverejnilo informácie, že zostrelilo Ukrajinské rakety, smerujúce na jeho územie.
  • Separatisti oznámili nález zneškodnenej rakety, ktorej nestihla vybuchnúť hlavica o veľkosti/výške cca 150 cm, čo je pomerne veľká nálož s predpokladom usmrtenia stoviek ľudí.

Okrem týchto faktov v rámci odpovedí na otázky moderátora pán Čavojka uviedol aj fakty, že Ukrajinská armáda v rámci tzv. „malej protiteroristickej operácie“ stratila už 7 000 mužov, že na Ukrajine beží mobilizácia mužov do 65 rokov (čo je v rozpore s nevojnovým stavom), že vojaci Ukrajinskej armády si za svoje peniaze nakupujú niektoré časti výstroja (napr. nepriestrelné vesty), ….

Množstvo našich médií zatiaľ nič, teda okrem tej informácie z prvej odrážky . Tak som zvedavý, čo na to pán Čavojka.

Ten, kto rozhodol voľby.

25.03.2019

Na úvod napíšem, že podľa môjho hodnotiaceho úsudku voľby rozhodol jeden mladý, na-myslený a arogantný človek Emil, ktorý je označovaný ako „nadaný študent“ a ktorý po prvom kole prezidentských volieb uverejnil príspevok na FB, v ktorom napísal toto: Mnohí čitatelia poznajú následné diskusie k tejto „záležitosti“, takže nebudem uverejňovať ďalšie [...]

Let it be, let it be

09.04.2018

Nechaj to tak, nechaj to tak, staraj sa len o tú svoju cestu pri riešení svojich problémov. Lebo veď vidíš, že aj keď aktuálne všetci rozprávajú o tom, ako chcú zmeniť veci, ktoré priviedli ľudí opäť do ulíc, tak ani o vysvetlenie podstaty väčšiny príčin a ani o návrh možného riešenie (viď Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií ) nie [...]

Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií.

08.04.2018

Alebo ako by konečne malo prestať postačovať vydanie čestného klamstva na získanie nenávratných dotácií z verejných zdrojov. V noci z 11.3. na 12.3. 2018 som do NR SR podal petíciu za prijatie opatrení pre upokojenie narastajúceho napätia v spoločnosti a za odstránenie súvisiacich príčinných nedostatkov v legislatíve SR. Po výzve od kompetentnej zložky NR SR na [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 234141x
Priemerná čítanosť článkov: 3776x

Autor blogu

Kategórie