Založ si blog

Dostali Ukrajina a USA naozaj strach?

Keď som sa dnes chystal napísať tu na blogu informáciu o obsahu tlačovej besedy, tak som pri paralelnom monitoringu narazil na link na jeden zvukový záznam z rádia Slobodný vysielač.

Ide o link na záznam „Analýza najnovšieho vývoja na Ukrajine 30.7. 2014 …“

Keďže bola k nemu pridaná iba veta s päť slovami, ale so zaujímavým obsahom, tak som si ten záznam prepočul. No a stálo to za to! Odporúčam do pozornosti všetkým, kým to niekto nezruší.

Komu sa nechce, tak iba stručne v bodoch popíšem udalosti, možno nie v správnom poradí (nemám čas to znovu počúvať), o ktorých v telefonickom rozhovore informoval pán Peter Čalovka, analytik pre novodobé Rusko:

  • Ukrajina oznámila, že zastavuje útoky na mestá na východe krajiny. „Teraz ale nie do budúcna.“ (toto nebudem interpretovať). Tiež  minister zahraničia Ukrajiny hovoril o zastavení bojov, pretože tie separatistické mestá získa Ukrajina pod kontrolu cez rokovania, aby nezomierali civilisti.
  • Tento postoj Ukrajiny potvrdili USA.
  • Ruský minister zahraničných vecí S. Lavrov informoval, že končí diskusie s ministrom zahraničných vecí USA J. Kerrym.
  • CNN uverejnila krátku správu, že podľa satelitov Ukrajina vystrelila smerom na východ niekoľko rakiet (minimálne tri) krátkeho doletu (do 80 km), o ktorých sa už nič nevie.
  • Rusko zverejnilo informácie, že zostrelilo Ukrajinské rakety, smerujúce na jeho územie.
  • Separatisti oznámili nález zneškodnenej rakety, ktorej nestihla vybuchnúť hlavica o veľkosti/výške cca 150 cm, čo je pomerne veľká nálož s predpokladom usmrtenia stoviek ľudí.

Okrem týchto faktov v rámci odpovedí na otázky moderátora pán Čavojka uviedol aj fakty, že Ukrajinská armáda v rámci tzv. „malej protiteroristickej operácie“ stratila už 7 000 mužov, že na Ukrajine beží mobilizácia mužov do 65 rokov (čo je v rozpore s nevojnovým stavom), že vojaci Ukrajinskej armády si za svoje peniaze nakupujú niektoré časti výstroja (napr. nepriestrelné vesty), ….

Množstvo našich médií zatiaľ nič, teda okrem tej informácie z prvej odrážky . Tak som zvedavý, čo na to pán Čavojka.

Ten, kto rozhodol voľby.

25.03.2019

Na úvod napíšem, že podľa môjho hodnotiaceho úsudku voľby rozhodol jeden mladý, na-myslený a arogantný človek Emil, ktorý je označovaný ako „nadaný študent“ a ktorý po prvom kole prezidentských volieb uverejnil príspevok na FB, v ktorom napísal toto: Mnohí čitatelia poznajú následné diskusie k tejto „záležitosti“, takže nebudem uverejňovať ďalšie [...]

Let it be, let it be

09.04.2018

Nechaj to tak, nechaj to tak, staraj sa len o tú svoju cestu pri riešení svojich problémov. Lebo veď vidíš, že aj keď aktuálne všetci rozprávajú o tom, ako chcú zmeniť veci, ktoré priviedli ľudí opäť do ulíc, tak ani o vysvetlenie podstaty väčšiny príčin a ani o návrh možného riešenie (viď Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií ) nie [...]

Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií.

08.04.2018

Alebo ako by konečne malo prestať postačovať vydanie čestného klamstva na získanie nenávratných dotácií z verejných zdrojov. V noci z 11.3. na 12.3. 2018 som do NR SR podal petíciu za prijatie opatrení pre upokojenie narastajúceho napätia v spoločnosti a za odstránenie súvisiacich príčinných nedostatkov v legislatíve SR. Po výzve od kompetentnej zložky NR SR na [...]

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 233845x
Priemerná čítanosť článkov: 3772x

Autor blogu

Kategórie