Založ si blog

Zvrátenosť ľudí z prostredia „banksters“.

V stredu 10.6. 2015 na Slovenskom rozhlase v relácii „Z prvej ruky“ diskutoval redaktor s poslancami NR SR Danielom Duchoňom a Jozefom Kollárom na tému možného vývoja s plnením záväzkov Grécka voči bankovým inštitúciám, resp. aj/alebo plnením záväzkov najmä voči ostatným krajinám z Eurozóny. Musím otvorene priznať, že sa v podstate vyhýbam sledovaniu diskusií, ktorých účastníkom je aj pán Kollár, pretože jeho spôsob diskutovania je vždy arogantný, vždy všetkých poučuje, resp. skôr znevažuje, uráža, skáče do reči a keď to niekto urobí jemu, tak dôrazne opakuje naučenú „floskulu“ „Môžete ma nechať dokončiť vetu (myšlienku,…)! Ja som Vám do reči neskákal ….“ Keďže som niečo potreboval dokončiť pri PC, tak som zostal počúvať aj spomínanú diskusiu. A neviem, či som urobil dobre.

Teda z hľadiska lepšieho zorientovania sa v problematike možných riešení finančnej situácie Grécka a ich dopadu na situáciu okolo Eurozóny mi výmena názorov veľmi nepomohla. Na druhej strane ma arogantné až zvrátené vyjadrenia človeka z prostredia „banksters“ na adresu Gréckeho premiéra Tsiprasa, resp. v podstate na adresu všetkých komunistov vyprovokovali k napísaniu toho blogu.

Ak totiž človek z prostredia „banksters“ obviňuje komunistov vo všeobecnosti z klamstiev ohľadne podkladov, súvisiacich s finančnými operáciami a/alebo ukazovateľmi, tak to už je naozaj zvrátenosť! Práve „banksters“ prostredie je zodpovedné za túto poslednú, resp. za všetky finančné a/alebo ekonomické krízy sveta. Vždy to boli klamstvá „banksters“, ktoré viedli k výkyvom na finančných trhoch a k zdražovaniu peňazí, čo spôsobilo aj problém v Grécku. Či už to boli klamstvá o prognózach vývoja jednotlivých odvetví ekonomiky (v tomto prípade napr. turistického ruchu) alebo o výsledkových ukazovateľoch bánk, alebo o bankových produktoch, cenných papieroch,  resp. dokonca aj o hospodárskych výsledkoch Gréckej ekonomiky, kedy aj „banksters“ ochotne „spolupracovali“ na obhajovaní nepresných až zavádzajúcich údajov.

Nikdy som nebol členom komunistickej strany, hoci ma v minulosti kvôli mojim výsledkom a aj angažovanosti viackrát členovia KSS z môjho okolia presviedčali (občas aj  trošku silnejšie), aby som do KSS vstúpil. Poznal som medzi komunistami v období pred novembrom 1989 aj veľa slušných ľudí a ani po novembri 1989 neregistrujem medzi nimi také osobnosti, ktoré by dávali Jozefovi Kollárovi čo i len nárok, nie to ešte právo vyjadrovať sa tak zvrátene, ako sa on, človek z prostredia „banksters“ vyjadril v stredu 10.6. 2015 na Slovenskom rozhlase v relácii „Z prvej ruky“, keď v čase 24:45 v rámci odpovede na otázku redaktora, či sa dá predpokladať, resp. dôverovať splneniu prísľubov Gréckej vlády povedal:

„Na to ho (moja poznámka Tsiprasa) nemusíte poznať, aby ste mu neverili, na to stačí, že je komunista. Hádam si nebudeme tvrdiť, že komunisti niekedy splnili  svoje sľuby.“ 

Boli to práve ľudia z prostredia „banksters“, ktorí po rozpade východného bloku „presvedčili“ politikov všetkých krajín, že je normálne hospodáriť s deficitom a že oni štátom potrebné peniaze na údajne nevyhnutné reformy ochotne požičajú.

Boli to práve banky, ktoré vedome nesprávne hodnotili riziká z vývoja vo všetkých krajinách EÚ, ktorých dôležitú časť ekonomiky predstavuje segment turistického ruchu, a aj napriek tým zrejmým rizikám z vývoja svetovej ekonomiky, na ktoré poukazovali úrokové ukazovatele už v roku 2005, požičiavali týmto krajinám na budovanie nových a nových súčastí najmä segmentu turistického ruchu ďalšie a ďalšie peniaze, ale už za vyššie úroky.

A boli to opäť banky, ktoré si cez svoj vplyv na politikov presadili Euroval 1 až Euroval n, ktorými im za pôžičky namiesto Portugalska, Španielska, Írska, Talianska, Grécka, Cypru, … zaplatil občania EÚ, ale napriek garancii celej ekonomiky EÚ neprehodnotili vysoké rizikové úvery a neznížili úrokové marže pri znížení rizika nesplatenia úverov, čo na každej požičanej miliarde EUR môže predstavovať podľa doby splatnosti dlhopisov stovky miliónov EUR naviac. To je podľa mňa nami občanmi EÚ súdne vymáhateľné bezdôvodné obohatenie od bánk.

Preto človek z prostredia „banksters“ nemá ani len nárok, nieto ešte právo vyjadrovať sa tak, ako sa vyjadril pán poslanec! Keď človek z „banksters“ prostredia obviňuje všeobecne komunistov z klamstva v otázke financií, tak to už je naozaj zvrátenosť!

Ten, kto rozhodol voľby.

25.03.2019

Na úvod napíšem, že podľa môjho hodnotiaceho úsudku voľby rozhodol jeden mladý, na-myslený a arogantný človek Emil, ktorý je označovaný ako „nadaný študent“ a ktorý po prvom kole prezidentských volieb uverejnil príspevok na FB, v ktorom napísal toto: Mnohí čitatelia poznajú následné diskusie k tejto „záležitosti“, takže nebudem uverejňovať ďalšie [...]

Let it be, let it be

09.04.2018

Nechaj to tak, nechaj to tak, staraj sa len o tú svoju cestu pri riešení svojich problémov. Lebo veď vidíš, že aj keď aktuálne všetci rozprávajú o tom, ako chcú zmeniť veci, ktoré priviedli ľudí opäť do ulíc, tak ani o vysvetlenie podstaty väčšiny príčin a ani o návrh možného riešenie (viď Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií ) nie [...]

Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií.

08.04.2018

Alebo ako by konečne malo prestať postačovať vydanie čestného klamstva na získanie nenávratných dotácií z verejných zdrojov. V noci z 11.3. na 12.3. 2018 som do NR SR podal petíciu za prijatie opatrení pre upokojenie narastajúceho napätia v spoločnosti a za odstránenie súvisiacich príčinných nedostatkov v legislatíve SR. Po výzve od kompetentnej zložky NR SR na [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 233872x
Priemerná čítanosť článkov: 3772x

Autor blogu

Kategórie