Založ si blog

Občianska reakcia na M. Hvoreckého a jemu podobných k imigrantom.

Dlhšiu dobu som nepísal žiadny blog, aj keď mám už pár dní takmer hotový príspevok k téme Havran a Odluka cirkví od štátu. Musím sa totiž venovať aj cez víkendy riešeniu problémov, ktoré mojej firme spôsobuje právny neporiadok Slovenskej republiky, založený niektorými rozhodnutiami zákonodarcov veľmi skoro po „Nežnej revolúcii“.

Dnes mi to ale nedalo a dal som bokom pracovné povinnosti, keď som si prečítal znôšku nezmyselných konštruktov, ktorými sa prezentoval pán Michal Hvorecký v tejto jeho odpovedi na blog Richarda Sulíka. V mojom prípade ide o občiansku reakciu na urážky, ktoré na základe nesprávneho a najmä nie komplexného posúdenia veci adresujú mnohí „ľudskoprávni“ aktivisti obyvateľom, resp. presnejšie občanom Slovenska za to, že vyjadrujú nesúhlas s prideľovaním imigrantov do krajín EÚ.

Ako občan prehlasujem, že som pripravený aj teraz podporiť riešenie pomoci ľuďom v núdzi, resp. ľuďom v rozvojových krajinách tak, ako som tie riešenia podporoval doteraz tým, že som prostredníctvom svojich daní umožnil vládam na území Slovenska pred nežnou a aj po nežnej pomáhať rôznymi finančnými a/alebo materiálnymi humanitárnymi podporami na územiach tých štátov, ktoré nevedeli zvládnuť či už dôsledky prírodných katastrov alebo aj dôsledkov nejakého konfliktu, ktorým sa niekto snažil zmeniť demokratické a/alebo legálne vedenie tej ktorej dotknutej krajiny.

Ako občan však zároveň prehlasujem, že ak Vláda SR vyčlení finančné prostriedky na konkrétnu realizáciu príkazu EÚ o pridelených imigrantoch, valiacich sa do južných krajín EÚ, tak prestanem platiť takú parciálnu časť svojich daní a odvodov (aj ako FO a aj za moje PO), ktorá bude zodpovedať pomeru výdavkov na plnenie direktívy EÚ o prijatí imigrantov voči celkovému príjmu z daní a odvodov FO a PO. Tieto prostriedky nepoužijem na svoj prospech, ale ich budem odkladať na prípadné nevyhnutné bezpečnostné opatrenia, ktoré budem možno musieť vynaložiť na vykonanie zabezpečenia mojej osoby, rodiny a/alebo zamestnancov v dôsledku nezvládnuteľného vývoja aplikácie nekoncepčného a teda aj nezmyselného rozhodnutia predstaviteľov EÚ.

Nebudem uvádzať veľa nezmyselne vykonštruovaných argumentov, založených na nesprávnom porovnávaní udalostí z našej histórie, resp. z histórie iných národov EÚ k udalostiam, súvisiacich s problematikou migrantov do južných krajín EÚ. Uvediem iba hlavné dva z množstva argumentov pre svoju reakciu.

1.

Jedným je to, že rozhodnutie EÚ o prijatí a rozdeľovaní imigrantov do jednotlivých členských krajín EÚ považujem za principiálne zlé, pretože je v rozpore s viacerými základnými pravidlami EÚ, na ktoré dostali predstavitelia krajín EÚ mandát od občanov jednotlivých krajín EÚ. Ide o rozpor s efektívnym využívaním zdrojov EÚ bez stanovenia konkrétnych podmienok pre využitie týchto zdrojov na riešenie imigrantov, ktoré ide ruka v ruke so spochybnením efektívnosti využitia iných prostriedkov EÚ nemalého rozsahu, vynaložených v minulosti na vybudovanie ochrany vonkajších hraníc tzv. Shengenského priestoru – tento mal práve zabrániť prílivu nepozvaných osôb iných štátov, resp. osôb bez potrebného finančného zabezpečenia.

2.

Druhým je absencia rokovania lídrov EÚ s čelnými predstaviteľmi krajín, z ktorých imigranti do južných krajín EÚ prichádzajú s následným uzavretím nejakej relevantnej dohody o riešení problémov imigrantov medzi EÚ a tými štátmi. EÚ je známa prijímaním množstva predpisov, pravidiel a/alebo nariadení, ktorých úlohou je preventívne konať v záujme zabránenia vzniku problémov z nerovnakého uplatňovania predpisov jednotlivých krajín EÚ v rámci iných krajín. V tomto prípade sa o takýto postup predstavitelia EÚ ani len nepokúsili!!! Pravdepodobne preto, že aj v dôsledku svojho konania v minulosti veľmi nevedia, s kým majú, resp. môžu v dotknutých krajinách rokovať, resp. napr. v prípade Sýrie by sa asi ťažko pozerali Sýrskemu prezidentovi do očí pri predkladaní argumentov o potrebe hľadať riešenie na strane Sýrie.

Nesúhlas veľkej časti občanov SR s pripravovaným riešením problému imigrantov nemá nič s deficitom ich ľudskosti a/alebo spolupatričnosti pán Hvorecký. Je to iba vyjadrenie názoru smerom k svojim predstaviteľom, vyjadrujúcim nesúhlas s politikou, ktorá ku vzniku tohoto problému viedla. Vaše neobjektívne závery a pomýlené názory preto považujem za urážku väčšiny slušných občanov SR.

Ten, kto rozhodol voľby.

25.03.2019

Na úvod napíšem, že podľa môjho hodnotiaceho úsudku voľby rozhodol jeden mladý, na-myslený a arogantný človek Emil, ktorý je označovaný ako „nadaný študent“ a ktorý po prvom kole prezidentských volieb uverejnil príspevok na FB, v ktorom napísal toto: Mnohí čitatelia poznajú následné diskusie k tejto „záležitosti“, takže nebudem uverejňovať ďalšie [...]

Let it be, let it be

09.04.2018

Nechaj to tak, nechaj to tak, staraj sa len o tú svoju cestu pri riešení svojich problémov. Lebo veď vidíš, že aj keď aktuálne všetci rozprávajú o tom, ako chcú zmeniť veci, ktoré priviedli ľudí opäť do ulíc, tak ani o vysvetlenie podstaty väčšiny príčin a ani o návrh možného riešenie (viď Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií ) nie [...]

Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií.

08.04.2018

Alebo ako by konečne malo prestať postačovať vydanie čestného klamstva na získanie nenávratných dotácií z verejných zdrojov. V noci z 11.3. na 12.3. 2018 som do NR SR podal petíciu za prijatie opatrení pre upokojenie narastajúceho napätia v spoločnosti a za odstránenie súvisiacich príčinných nedostatkov v legislatíve SR. Po výzve od kompetentnej zložky NR SR na [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 233398x
Priemerná čítanosť článkov: 3764x

Autor blogu

Kategórie