My máme svoj názor a ak ho presadíme, tak si hovorte čo chcete! ! !

5. februára 2015, slade, Nezaradené

V množstve rôznorodých informácií ku problematike referenda sa radový občan Slovenska už dosť ťažko orientuje. Našťastie sa v ostatných dňoch aj napriek stanovisku ľudí z prostredia komunity LGBTI, že sa nebudú zúčastňovať diskusií s ľuďmi na strane Aliancie za rodinu – AZR, sa uskutočnilo viacero diskusií, kde sa proti ľuďom za AZR posadili aj odborníci na problematiky ochrany detí, rodiny. ako aj na výchovu v rodine a aj v škole, ale aj zástupcovia ľudskoprávnych aktivistov.

Mimoriadne hodnotnú diskusiu z hľadiska vytvárania si obrazu o ľuďoch za referendum a tých druhých sme mali možnosť sledovať v tejto Diskusnej relácie na TV JOJ Plus dňa 2.2. 2015 od 22:30.  Pre mňa mal veľkú výpovednú hodnotu najmä záver tej relácie zhruba v čase záznamu od 1:34:00.

Najskôr si môžete vypočuť vcelku výstižné objasnenie toho, ako do určitej miery jednostranne je v súčasnej dobe realizovaná výchova, resp. vyučovací proces pomerne veľkého počtu detí aj v cirkevných a aj v štátnych školách. V čase od cca 1:41:00 poslanec Richard Vašečka za OĽaNO (oprava – pôvodne tu bolo uvedené KDH) začal zaujímať stanovisko k podstate tretej otázky referenda, ktorý vyústil do pre mňa mrazivej formulácie „MY máme svoj názor a ak o jeho správnosti presvedčíme väčšinu, tak Vy si hovorte čo chcete!“

Zažil som totiž v rámci svojho podnikania pri realizácii jednej medzinárodnej zmluvy pre jeden orgán štátnej správy situáciu, keď nominant parlamentnej politickej strany, resp. hnutia na vysokú štátnu funkciu pri upozornení zo strany svojich podriadených na to, že porušuje zmluvné vzťahy a aj zákony SR vyhlásil „JA SOM TU ZÁKON!“.

A on tým zákonom na tom úrade naozaj bol! Až dovtedy, kým mu nebojácni ľudia nedokázali, ako pri presadzovaní toho jeho zákona manipuluje s faktami, resp. núti s faktami manipulovať aj ďalších ľudí a upravuje si ich tak, aby o svojej pravde, resp. o svojom názore presvedčil tých ostatných! Bolo mu pritom jedno, že v určitom smere ohrozuje bezpečnosť občanov SR.

S ohľadom na tie dlhoročné skúsenosti mám už teraz obavu z toho, čo nastane ak AZR a ich podporovatelia nepresadia svoj názor priamo v referende. Pretože tým táto kalvária neskončí! Všetko nasvedčuje skôr tomu, že bude v prípade akéhokoľvek výsledku intenzívne pokračovať.