Založ si blog

20 rokov zlodejstva – priznanie a nepotrestanie.

Tak sme si vypočuli od predstaviteľa Inštitútu finančnej politiky, že by sa dalo ušetriť ročne 7 – 20 miliónov EUR na centralizovanom nákupe špeciálnych zdravotníckych materiálov (zrejme vrátane zariadení). A že sa k tomu dopracovali tzv. „referencovaním“ cien spomínaných nakupovaných tovaroch, z čoho vyplynulo to navýšenie o 7 – 20 miliónov.

Takže sme priznali, že niekto „zarobil“ len za minulý rok 7 – 20 miliónov EUR na nás všetkých, presnejšie na našich, zákonom pod hrozbou z trestného stíhania za nezaplatenie „vypálených“ zdravotných odvodoch. Zároveň sme sa ale dozvedeli, že s tým zrejme nebudeme nič robiť a nikto za to teda nebude potrestaný.

Teda nebude potrestaný nikto z tých, ktorí kradli, resp. pardon šikovne predali. Potrestaní sme však my všetci občania tejto krajiny tým, ako sa to kradnutie premietlo do znižovania rozsahu a/alebo kvality služieb v zdravotníckych zariadeniach, ktoré by sme mali za tie štátom „vypálené“ odvody dostať. A my sme s tým stotožnený, lebo niekto to tak po nežnej revolúcii zariadil, že v podstate podľa demokraticky nastavených zákonov v podstate nemôžeme takmer nikoho potrestať.

V podstate tvorcovia legislatívy akoby nevnímali výsledky štatistiky o miere korupcie na Slovensku a stále pripravujú úpravy zákonov v presvedčení, že veď sme všetci poctiví, slušní a že teda postihy nie sú potrebné, teda s výnimkou podnikateľov za neplatenie tých aj tak rozkrádaných „vypálených“ zdravotných odvodov. Ale skôr to z mojich skúsenosti tí legislatívci robili koordinovane s tými, ktorí riadili systém pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti a teda presne vedeli, ako sa v tom systéme dá v podstate beztrestne kradnúť, resp. pardon „dobre predávať“.

Keď sa na začiatku roka 1996 z vyhodnotenia ekonomických výsledkov štátnej zdravotnej poisťovne zistil obrovský nárast nákladov najmä na lieky, tak vtedajší námestník tejto inštitúcie predložil návrh opatrení, ktorý obsahoval aj návrh na zavedenie elektronickej zdravotnej karty pacienta a teda aj prvok evidencie a teda aj možnej kontroly všetkých výdavkov  v systéme pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Iniciatívny námestník bol do dvoch mesiacov „odídený“ z funkcie a takýto systém evidencie a kontroly do dnešného dňa nebol zavedený, hoci sa na rôzne „pokusy“ a „pilotné projekty“ renomovaných firiem minuli desiatky miliónov EUR!

Keď sa vo volebnom programe SMER-SD v roku 2006 okrem iných zaujímavých návrhov (vrátane princípu sledovania dopadu zníženia DPH na ceny tovarov) objavilo zlepšenie uplatnenia zákona o verejnom obstarávaní s vytvorením databázy referenčných cien na všetky štátom a samosprávou obstarávané tovary a služby, tak iniciátori týchto rozumných návrhov po víťazných voľbách SMER-SD k ich realizácii „neboli pripustení“ ani pre oblasť zdravotníctva a 10 rokov bol vytvorený, presnejšie ponechaný priestor pre pokračovanie v rozkrádaní našich zákonom „vypálených“ odvodov.

Teraz zrazu niekto objavil teplú vodu! A minister Čislák sa hneď pridal, že on si v tej objavenej teplej vode umyje „Pilátove“ ruky, aby mohla aj karavána ísť ďalej a aby som si napríklad ja mohol zaštekať, keď už som jeden z miliónov drobných poškodenýc!

Asi to tak má byť, lebo nám to tak vyhovuje a s radosťou si budeme aj naďalej nosiť do nemocnice všetok zdravotnícky materiál. A tí šikovnejší si už začínajú zháňať použité chirurgické vybavenie.

Nič iné si zrejme nezaslúžime! Teda okrem pridelených migrantov, lebo vlastne aj za tých môžeme my mlčiaca väčšina a nie tí, ktorí na vzniku tohto problému permanentne dlhé roky zarábali a aj naďalej zarábajú!

Ten, kto rozhodol voľby.

25.03.2019

Na úvod napíšem, že podľa môjho hodnotiaceho úsudku voľby rozhodol jeden mladý, na-myslený a arogantný človek Emil, ktorý je označovaný ako „nadaný študent“ a ktorý po prvom kole prezidentských volieb uverejnil príspevok na FB, v ktorom napísal toto: Mnohí čitatelia poznajú následné diskusie k tejto „záležitosti“, takže nebudem uverejňovať ďalšie [...]

Let it be, let it be

09.04.2018

Nechaj to tak, nechaj to tak, staraj sa len o tú svoju cestu pri riešení svojich problémov. Lebo veď vidíš, že aj keď aktuálne všetci rozprávajú o tom, ako chcú zmeniť veci, ktoré priviedli ľudí opäť do ulíc, tak ani o vysvetlenie podstaty väčšiny príčin a ani o návrh možného riešenie (viď Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií ) nie [...]

Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií.

08.04.2018

Alebo ako by konečne malo prestať postačovať vydanie čestného klamstva na získanie nenávratných dotácií z verejných zdrojov. V noci z 11.3. na 12.3. 2018 som do NR SR podal petíciu za prijatie opatrení pre upokojenie narastajúceho napätia v spoločnosti a za odstránenie súvisiacich príčinných nedostatkov v legislatíve SR. Po výzve od kompetentnej zložky NR SR na [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 233309x
Priemerná čítanosť článkov: 3763x

Autor blogu

Kategórie