Založ si blog

Prečo brit Roger Moorhouse klame o vzniku II. Svetovej vojny?

Resp. prečo v tejto svojej knihe „Diablovi spojenci, Hitlerov pakt so Stalinom, 1939 – 1941“ zdôrazňuje iba niektoré fakty o tejto hroznej etape v dejinách ľudstva a vykladá ich vo veľmi svojských súvislostiach?   A prečo niektorí „redaktori“ z obsahu tej knihy robia záver (viď článok v linku), že Rusi sú zodpovední za vypuknutie II. Svetovej vojny ?

Toho brita by som ešte chápal, pretože zbavenie zodpovednosti Anglicka, resp. Spojeného kráľovstva za vytvorenie základu rozpínavosti Hitlerovej III. ríše ústupkami v roku 1938 akceptovaním anšlusu Rakúska, zradou Československa a jeho donútením odstúpiť územie s osídlením Sudetských Nemcov je dôležité práve teraz v období, keď sa svet zaoberá aj dôsledkami koloniálnej politiky v kombinácii s nárastom globálnej ekonomiky na najväčšie vlny migrácie od II. Svetovej vojny. Dovolím si vysloviť názor, že sa v blízkej dobe začnú objavovať obviňovania Ruska aj zo zodpovednosti za migračnú inváziu do Európy. Veď keď už teda spôsobili všetko zlé na Ukrajine, tak ešte niečo znesú.

Možno by som čiastočne vedel mohol pochopiť aj „redaktorov“, ktorí musia za svoje mzdy občas plniť aj úlohy „užitočných idiotov“ a ukázať slovenským občanom, ako správne majú čítať knihy typu knihy toho brita. Prekrucovať však históriu a ignorovať nesporné fakty takým spôsobom, ako to urobil autor článku „Fakty, ktoré boli desaťročia skryté v minulosti: Rusi sú zodpovední za vypuknutie II. sv. vojny“, je už aj na oficiálneho „užitočného idiota“ veľa. V názve článku je výraz „sú zodpovední“, ale ďalej sú už iba „spoluzodpovední“. Čítanosť nepustí a akékoľvek škandalizovanie je dobré.

Podľa môjho názoru však aj ten článok slovenských „redaktorov“ a aj tá kniha toho brita smerujú ku „skrývaniu iných faktov, ktoré výrazne väčšou mierou viedli ku vzniku II. Svetovej vojny a boli aj príčinou toho množstva obetí doterajšieho najväčšieho vojnového besnenia.

Je nesporným faktom, že k nástupu Hitlera a NSDAP k moci a tým aj k nástupu nacizmu v Nemecku viac prispeli postoje západných mocností k vojnovým reparáciám Nemecka po I. Svetovej vojne.

Je taktiež nesporným faktom, že bez peňazí niektorých subjektov zo západu by Nemecko ani pri obrovskom nasadení svojho obyvateľstva nepostavilo takú silnú a dobre vyzbrojenú armádu, ako sa to podarilo Hitlerovmu Nemecku v tridsiatych rokoch minulého storočia. Otázkou preto skôr je, prečo Američania a aj Briti akceptovali, resp. skôr podporovali financovanie Nemecka po I. Svetovej vojne

Nesporným faktom, zrejme nevzatým tým britom do úvahy, sú taktiež nároky mnohých štátov vrátane Poľska na územie Nemecka po I. Svetovej vojne, ktoré boli taktiež zdrojom nárastu nacionálnych vášní v Nemecku.

Nesporným faktom je taktiež to, že pred podpisom zmluvy Molotov – Ribbentrop bola zmluva medzi Hitlerom a Poľskom, resp. aj už spomínaná Mníchovská zrada a následné obsadenie Sudet, resp. potom obsadenie celých Čiech (protektorát Čechy – Morava), resp. anšlus Rakúska a aj viaceré ďalšie zmluvy Hitlera so západnými mocnosťami. Boli to nielen zmluvy o neútočení, ale aj zmluvy o hospodárskej spolupráci.

Prečo ten brit Roger Moorhouse a následne aj slovenskí „redaktori“ teda klamú, resp. minimálne zavádzajú ohľadne vzniku II. Svetovej vojny a posúvaním zodpovednosti za jej obete na Rusov, keď išlo o ZSSR a Stalin bol tuším Gruzínec ?

Je jasné, že teraz sa už v rámci propagandy bude hodiť všetko. Bude totiž stále ťažšie vysvetliteľné to, prečo sa v rámci celého sveta vydalo na útek zo svojej krajiny takmer 50 miliónov ľudí, resp. čo môže byť príčinou tohto vývoja.

Stále viac ľudí totiž začína nadobúdať presvedčenie, že hlavnou príčinou bude nekontrolovateľné hromadenie kapitálu bez ohľadu na dôsledky na široké vrstvy obyvateľstva v niektorých krajinách.

Ten, kto rozhodol voľby.

25.03.2019

Na úvod napíšem, že podľa môjho hodnotiaceho úsudku voľby rozhodol jeden mladý, na-myslený a arogantný človek Emil, ktorý je označovaný ako „nadaný študent“ a ktorý po prvom kole prezidentských volieb uverejnil príspevok na FB, v ktorom napísal toto: Mnohí čitatelia poznajú následné diskusie k tejto „záležitosti“, takže nebudem uverejňovať ďalšie [...]

Let it be, let it be

09.04.2018

Nechaj to tak, nechaj to tak, staraj sa len o tú svoju cestu pri riešení svojich problémov. Lebo veď vidíš, že aj keď aktuálne všetci rozprávajú o tom, ako chcú zmeniť veci, ktoré priviedli ľudí opäť do ulíc, tak ani o vysvetlenie podstaty väčšiny príčin a ani o návrh možného riešenie (viď Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií ) nie [...]

Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií.

08.04.2018

Alebo ako by konečne malo prestať postačovať vydanie čestného klamstva na získanie nenávratných dotácií z verejných zdrojov. V noci z 11.3. na 12.3. 2018 som do NR SR podal petíciu za prijatie opatrení pre upokojenie narastajúceho napätia v spoločnosti a za odstránenie súvisiacich príčinných nedostatkov v legislatíve SR. Po výzve od kompetentnej zložky NR SR na [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 233707x
Priemerná čítanosť článkov: 3769x

Autor blogu

Kategórie