Založ si blog

U2 a Sovietsky zväz.

U2 je verejne najznámejšie označenie výzvedného lietadla americkej firmy Lockheed Corporation, ktorého označenie použila neskôr štvorica írskych hudobníkov ako inšpiráciu pre názov svojej hudobnej skupiny, svetoznámych U2.

Výzvedné (špionážne) lietadlo Lockheed U2 „Dragon Lady“ začali vyvíjať už začiatkom 50-tych rokov minulého storočia v USA v podstate najmä pre potreby CIA a pre prelety nad územím vtedajšieho Sovietskeho zväzu.

Práve pred 60 rokmi dňa 8. augusta 1955 prvýkrát vzlietlo toto špionážne lietadlo ku skúšobnému letu vo výškach nad 20 km nad povrchom zeme a 4. júna 1956 prvýkrát vzlietlo U2 aj nad nad svoje hlavné cieľové územie, teda v podstate najmä nad územie dnešného Ruska.

Zrejme vtedy nikto nerozvíjal proti Američanom v médiách kampaň za to, že si dovolili narušiť vzdušný priestor ZSSR a teda v podstate spáchali agresívnu anexiu územia ZSSR.  Zrejme to bude tým, že o tom v podstate nikto nevedel a velenie armády a aj vedenie USA na čele s prezidentom dlhé roky úspešne klamalo celý svet v tom, že to oni nie, oni k tomu pokyn nedali a to nie je lietadlo vojenskej špionáže. To bola v podstate „pravda“, pretože tie prelety organizovala CIA.

Dnes sú pritom Rusi napádaní za údajné „agresívne správanie“ už len vtedy, keď na svojom území a v blízkosti svojich hraníc alebo v medzinárodnom vzdušnom priestore organizujú vojenské cvičenia.

Vášnivým demokratom na čele s občanom z Popradu (vďaka za označenie pán Boris Kollár) pri manipulatívnom hodnotení nedávnej a aj dávnejšej histórie iba pripomínam, že tie špionážne prelety začali už pár rokov po skončení II. Svetovej vojne, kedy celý svet vedel, že Američania majú jadrové bomby a celý svet si pamätal aj to, že sú schopní tie jadrové bomby použiť. Zároveň neboli k dispozícii také radarové a iné zisťovacie prostriedky, ktoré by potvrdili alebo vylúčili prítomnosť jadrových zbraní na palube takéhoto lietadla. A v podstate každej rodine vo vtedajšom ZSSR chýbal niektorý člen rodiny, pretože zahynul vo vojne.

Špionážne lety U2 nad územie ZSSR skončili po 1. máji 1960, kedy bolo jedno z lietadiel U2 zostrelené protivzdušnou raketou SA-2 blízko Sverdlovska a pilot Gary Powers padol do zajatia. Po dlhoročnom vymývaní mozgov sa už teraz teším na to, ako ma niektorí „naivní demokrati“ budú presviedčať o tom, že to vlastne bolo v záujme zachovania svetového mieru rovnako, ako bude v záujme zachovania mieru v Európe prechod Amerického konvoja cez Slovensko v septembri 2015.

Ten, kto rozhodol voľby.

25.03.2019

Na úvod napíšem, že podľa môjho hodnotiaceho úsudku voľby rozhodol jeden mladý, na-myslený a arogantný človek Emil, ktorý je označovaný ako „nadaný študent“ a ktorý po prvom kole prezidentských volieb uverejnil príspevok na FB, v ktorom napísal toto: Mnohí čitatelia poznajú následné diskusie k tejto „záležitosti“, takže nebudem uverejňovať ďalšie [...]

Let it be, let it be

09.04.2018

Nechaj to tak, nechaj to tak, staraj sa len o tú svoju cestu pri riešení svojich problémov. Lebo veď vidíš, že aj keď aktuálne všetci rozprávajú o tom, ako chcú zmeniť veci, ktoré priviedli ľudí opäť do ulíc, tak ani o vysvetlenie podstaty väčšiny príčin a ani o návrh možného riešenie (viď Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií ) nie [...]

Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií.

08.04.2018

Alebo ako by konečne malo prestať postačovať vydanie čestného klamstva na získanie nenávratných dotácií z verejných zdrojov. V noci z 11.3. na 12.3. 2018 som do NR SR podal petíciu za prijatie opatrení pre upokojenie narastajúceho napätia v spoločnosti a za odstránenie súvisiacich príčinných nedostatkov v legislatíve SR. Po výzve od kompetentnej zložky NR SR na [...]

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 233401x
Priemerná čítanosť článkov: 3765x

Autor blogu

Kategórie