Založ si blog

Už ani YES nebude celkom YES!

V ostatných dňoch opustili rady živých viaceré významné osobnosti.

Najskôr som sa v jedno ráno na internete dozvedel správu, že zomrel Chris Squire, jeden z najlepších (ak nie najlepší) basgitaristov sveta a zakladajúci člen skupiny YES, jednej z najvýznamnejších skupín tzv. art-rocku alebo neskôr progresívneho rocku. Našťastie stihli ešte aj s Chrisom koncertovať aj na Slovensku. O jeho hudobných a aj ľudských kvalitách svedčí množstvo sústrastných vyjadrení na stránke yesworld.com  (Chris Squire 1948-2015 – Tributes from family, colleagues, friends and fans).

Chvíľu potom prišiel za mnou syn a informoval ma o tom, že zomrel pán herec Ladislav Chudík. O hereckých a aj ľudských kvalitách je myslím si zbytočné nosiť drevo do lesa.

Nebudem zdôrazňovať, že som zvyšok toho dňa bol mierne povedané vykoľajený.

V stredu 1.7. 2015 som pozeral správy, kde bola uvedená aj informácia o úmrtí Pána Nicholasa Wintona, ktorého v krátkej časti uverejneného rozhovoru nahovoril zhodou okolností práve Ladislav Chudík.  Pán Nicholas Winton pred vypuknutím II. Svetovej vojny zachránil z územia bývalého Československa stovky detí pred istou smrťou aj bez toho, aby mu niekto určoval nejaké kvóty. Robil to z presvedčenia, že sa tie detí ocitli v neriešiteľnej situácii bez ich zavinenia a aj bez pričinenia sa ich rodičov.

V tú stredu 1.7. 2015 som si okrem iného v duchu povedal, že niektorých dobrých ľudí a ich životné odkazy si musíme práve teraz a všetci pripomínať častejšie a aj hlasnejšie. Myslím si totiž, že tak si ich pamiatku uctíme najlepšie.

Ten, kto rozhodol voľby.

25.03.2019

Na úvod napíšem, že podľa môjho hodnotiaceho úsudku voľby rozhodol jeden mladý, na-myslený a arogantný človek Emil, ktorý je označovaný ako „nadaný študent“ a ktorý po prvom kole prezidentských volieb uverejnil príspevok na FB, v ktorom napísal toto: Mnohí čitatelia poznajú následné diskusie k tejto „záležitosti“, takže nebudem uverejňovať ďalšie [...]

Let it be, let it be

09.04.2018

Nechaj to tak, nechaj to tak, staraj sa len o tú svoju cestu pri riešení svojich problémov. Lebo veď vidíš, že aj keď aktuálne všetci rozprávajú o tom, ako chcú zmeniť veci, ktoré priviedli ľudí opäť do ulíc, tak ani o vysvetlenie podstaty väčšiny príčin a ani o návrh možného riešenie (viď Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií ) nie [...]

Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií.

08.04.2018

Alebo ako by konečne malo prestať postačovať vydanie čestného klamstva na získanie nenávratných dotácií z verejných zdrojov. V noci z 11.3. na 12.3. 2018 som do NR SR podal petíciu za prijatie opatrení pre upokojenie narastajúceho napätia v spoločnosti a za odstránenie súvisiacich príčinných nedostatkov v legislatíve SR. Po výzve od kompetentnej zložky NR SR na [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 233308x
Priemerná čítanosť článkov: 3763x

Autor blogu

Kategórie