Založ si blog

Opakovaná verejná výzva na odpovede pán Chromík.

Pred pár dňami som na blog.pravda.sk uverejnil článok pod názvom „O čo vlastne ide v referende pán Chromík?“, v ktorom som informoval o liste, adresovanom pánovi Chromíkovi a v kópii aj Aliancii za rodinu (AZR) a tiež Prezidentovi SR. Otázky smerovali k tomu, ako pán Chromík uplatnil petičné právo v praxi pri organizovaní petície, na základe ktorej bolo vyhlásené a už sa aj uskutočnilo referendum s celkom tromi otázkami.

Odpovede som sa do konania referenda nedočkal a tak súc byť nedostatočne informovaný som sa referenda, konaného dňa 7.2. 2015 nezúčastnil.

Ešte pred termínom konania referenda som sa na základe vyhodnotenia prejavov pána Chromíka z viacerých diskusií rozhodol uverejniť aj akési varovanie pred osobou pána Chromíka a touto jeho angažovanosťou, ktorú som sformuloval v článku „My máme svoj názor a ak ho presadíme, tak si hovorte čo chcete!“

Aktuálne po skončení referenda a po hodnotení vyhlásených výsledkov pánom Chromíkom ako úspech, resp. dobrodružstvo, adrenalínový zážitok, a pod. môžem iba zopakovať, že sa naplnila mnou vyslovená obava, resp. podozrenie, že pán Chromík a niektorí ľudia z jeho okolia majú podobné prejavy vo svojom konaní, resp. pri riešení diskutabilných záležitostí, ako ten úradník zo štátnej teroristickej skupiny, ktorý svoje konanie v rozpore so zákonom v období rokov 2003 až 2005 riešil na princípe vyhlásenia „Ja som tu zákon!“.

V nedeľu 8.2. 2015 počas po – referendovej nedele som na jednej stránke na facebook-u narazil na tento príspevok od novinárky Lucie Tomečkovej (dúfam len, že niekto nezneužil jej meno), ktorého obsah po verifikovaní niektorých dostupných faktov potvrdzuje oprávnenosť mojej obavy z toho, že v súvislosti s referendom AZR sa ešte máme na čo tešiť.

Obdobie okolo roku 2000 predstavovalo pre vývoj našej malej krásnej krajiny viacero dôležitých udalostí, ktoré mali podľa všetkého jednak dosah na príčiny, resp. východiská petície za referendum o 4 otázkach (podľa mňa dosť mylne označovaného ako referendum za rodinu), ale určite viedli ku vytvoreniu podhubia, z ktorého vyrástli niektorí z hlavných organizátorov „referendového dobrodružstva“.

Takže obava z článku „My máme svoj názor a ak ho presadíme, tak si hovorte čo chcete!“ z 5.2. 2015 sa začína napĺňať! Rozdiel je však pre väčšinu nezainteresovaných obyvateľov SR v tom, že už si budú podľa všetkého s ohľadom na výsledok referenda dôraznejšie presadzovať svoj názor a aj záujmy minimálne dve identifikované skupiny, a to AZR a komunita LGBT.

Kde sa ale v tejto kalvárii (rozumej konfrontačnej diskusii) objavia záujmy detí a rodiny, ktorými argumentovali v podstate obidve strany, to som naozaj veľmi zvedavý. 

Lebo ako som už napísal, kalvária s referendom neskončila jeho uskutočnením, ale všetko skutočne nasvedčuje skôr tomu, že bude intenzívne pokračovať.

Ten, kto rozhodol voľby.

25.03.2019

Na úvod napíšem, že podľa môjho hodnotiaceho úsudku voľby rozhodol jeden mladý, na-myslený a arogantný človek Emil, ktorý je označovaný ako „nadaný študent“ a ktorý po prvom kole prezidentských volieb uverejnil príspevok na FB, v ktorom napísal toto: Mnohí čitatelia poznajú následné diskusie k tejto „záležitosti“, takže nebudem uverejňovať ďalšie [...]

Let it be, let it be

09.04.2018

Nechaj to tak, nechaj to tak, staraj sa len o tú svoju cestu pri riešení svojich problémov. Lebo veď vidíš, že aj keď aktuálne všetci rozprávajú o tom, ako chcú zmeniť veci, ktoré priviedli ľudí opäť do ulíc, tak ani o vysvetlenie podstaty väčšiny príčin a ani o návrh možného riešenie (viď Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií ) nie [...]

Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií.

08.04.2018

Alebo ako by konečne malo prestať postačovať vydanie čestného klamstva na získanie nenávratných dotácií z verejných zdrojov. V noci z 11.3. na 12.3. 2018 som do NR SR podal petíciu za prijatie opatrení pre upokojenie narastajúceho napätia v spoločnosti a za odstránenie súvisiacich príčinných nedostatkov v legislatíve SR. Po výzve od kompetentnej zložky NR SR na [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 233305x
Priemerná čítanosť článkov: 3763x

Autor blogu

Kategórie