Založ si blog

Porošenko zvolal: „Odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil! „

Podľa obsahu správ vo verejnoprávnych médiách Porošenko odvolal tvrdenia vedenia Ukrajiny o zničení teroristov tým, že im aktuálne sľúbil amnestiu!

Porošenko tiež sľúbil tým istým údajným teroristom decentralizáciu samosprávy s prvkami autonómie a sľúbil im aj Ruštinu! Teda Porošenko im teraz sľúbil to, čo im Ukrajinské orgány zobrali/odňali v rámci prvých rozhodnutí po 22. februári 2014, teda po takmer ústavnom nahradení zvoleného prezidenta Ukrajiny Janukovyča dočasne poverenými vodcami Ukrajiny Jaceňukom a Turčynovom.

Toto mali urobiť orgány Ukrajiny ma čele s Turčynovom dôslednejšie už 26. februára 2014, kedy Turčynov iba pozastavil účinnosť zákona, ktorým sa mali zásadným spôsobom zmeniť pravidlá pre používanie Ruštiny na východe Ukrajiny a samozrejme aj na Kryme!!! Možno by mali ešte aj ten Krym

Vtedy sa možno stačilo ospravedlniť alebo diplomaticky povedané to nejako „zaonačiť“, ale dnes už sa musí sľubovať amnestia!

A čo za to všetko dostanú tí, čo to celé vyprovokovali, podporovali priamo svojou účasťou a súhlasom s protiteroristickou operáciou? A budú aj naďalej platiť obojsmerné sankcie medzi Ruskom a EÚ ? Alebo ide opäť iba o nejakú ďalšiu hru a zase si to odnesú iba radoví občania, teda tí, čo sa na tom celom ani nijako nepodieľali a ani ich nesúhlasný názor nikoho nezaujímal ?

Toto by si mali mnohí experti (Duleba, Nič, Šebej, Hríb, Bútora, …) doplniť do svojho kalendára udalostí, aby na budúce hodnotili situáciu komplexne, keď navrhujú „komplexné“ riešenie.

Komu toto celé prospelo? Škoda len, že to nemôžeme označiť alebo zobrať ako akúsi rozprávku!

Ten, kto rozhodol voľby.

25.03.2019

Na úvod napíšem, že podľa môjho hodnotiaceho úsudku voľby rozhodol jeden mladý, na-myslený a arogantný človek Emil, ktorý je označovaný ako „nadaný študent“ a ktorý po prvom kole prezidentských volieb uverejnil príspevok na FB, v ktorom napísal toto: Mnohí čitatelia poznajú následné diskusie k tejto „záležitosti“, takže nebudem uverejňovať ďalšie [...]

Let it be, let it be

09.04.2018

Nechaj to tak, nechaj to tak, staraj sa len o tú svoju cestu pri riešení svojich problémov. Lebo veď vidíš, že aj keď aktuálne všetci rozprávajú o tom, ako chcú zmeniť veci, ktoré priviedli ľudí opäť do ulíc, tak ani o vysvetlenie podstaty väčšiny príčin a ani o návrh možného riešenie (viď Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií ) nie [...]

Petícia za to ako na to pri zastavení rozkrádania rôznych dotácií.

08.04.2018

Alebo ako by konečne malo prestať postačovať vydanie čestného klamstva na získanie nenávratných dotácií z verejných zdrojov. V noci z 11.3. na 12.3. 2018 som do NR SR podal petíciu za prijatie opatrení pre upokojenie narastajúceho napätia v spoločnosti a za odstránenie súvisiacich príčinných nedostatkov v legislatíve SR. Po výzve od kompetentnej zložky NR SR na [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 233854x
Priemerná čítanosť článkov: 3772x

Autor blogu

Kategórie